Havuz Robotu Nasıl Seçilir ?

Havuz Robotu Nasıl Seçilir ?

Havuz Robot Seçimi

 

Havuz Robotu Seçimi Nasıl yapılır?

Öncelikle havuz ölçülerine göre seçim yapmanızı tavsiye ederiz. Fiyat odaklı davranmayın. Uygun fiyatlı modeller genel de küçük havuzlar içindir ve ona göre programlı, kablo boyu havuz ölçüsüne göre yapılandırılmıştır. 10x15 ölçülerinde bir havuzunuz var ise, 14 m kablolu bir model havuzunuz için küçük kalır. Genelde ürünlerimiz de açıklama kısmında kablo boyu belirtilmiştir.

1)Önce havuz ölçüsünü belirleyin, havuzunuz ticari bir havuz mu evsel bir havuz mu?

2)Robot havuz duvarına tırmansın mı tırmanmasın mı? Bu konuyu değerlendirin,

3)Kumandalı veya taşıma arabalı bir model ister misiniz?

4)Programlanabilir bir özellik ister misiniz?

Bu konular ile ilgili bize yöneltilen soruları, aşağıda açıklamaya ve özelliğe göre modelleri belirtmeye çalıştım.

Havuz Robotu Almadan Önce Cevaplanması Gereken Sorular

Öncelikle havuzunuzun ölçüleri ve havuzun ne amaçla kullanıldığı önemlidir. Ticari bir havuz mu? Özel havuz mu? Otel, aquapark, yüzme kulüpleri, spor merkezleri, okul havuzları, sosyal tesis havuzlarını ticari, diğerlerini özel veya evsel havuz olarak ayırabiliriz. Ticari de olsa evsel havuz da olsa, havuz büyüklüğüne göre model değişecektir.

Ticari havuz havuzlar için yine havuz büyüklüğüne göre birkaç model mevcuttur DOLPHIN WAVE 30 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN C4 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN WAVE 50 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN WAVE 100 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN WAVE 200 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN WAVE 300 XL, DOLPHIN 2X2 PRO GYRO, TIGER SHARK 2, ASTRAL ULTRA 125, ASTRAL ULTRA 250, ASTRAL ULTRA 500, ASTRAL ULTRAMAX GYRO HAVUZ ROBOTU, gibi.

Evsel havuzlar için seçenekler çok fazla. ZODIAC RT 2100, ZODIAC RT 3200, ZODIAC RC 4380, ZODIAC RC 4400, ZODIAC RV 5300, ZODIAC RV 5380, ZODIAC RV 5600, ZODIAC RA 6300 İQ , ZODIAC RA 6500 İQ, ZODIAC RA 6700 İQ, DOLPHIN E 10 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN S 100 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN S 200 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN S 300 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN S 300İ OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN M 200 OTOMATİK HAV ZU ROBOTU, DOLPHIN M 400 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN M 500 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU, DOLPHIN M600 OTOMATİK HAVUZ ROBOTU.

Havuz Robotu Servisi

Dolphin, Zodiac, Astral, Tiger Shark havuz robotlarında hiçbirinde servis ve yedek parça sorunu yoktur. Dönemsel olarak, örneğin pandemi döneminde, üretim ve lojistik sorunlarından dolayı gecikmeler yaşanmıştır, fakat bu tüm markalar için geçerlidir. Yaz döneminde bazı modeller için eksik yedek parçalar olabilir bu da geçici bir sorundur. Endişelenmeyin her marka, markasının devamlılığı için gereken tedbirlerini alır. Bazı modeller, bazı sitelerde servis sorunu varmış gibi lanse edilse de bu sadece ticari kaygıdan ibarettir. Tüm havuz robotlarında servis ve yedek parça için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dolphin havuz robotu servisi, Zodiac havuz robotu servisi, Tiger Shark havuz robotu servisi .

Havuz robotu yorumları

Her kullanıcı kendi kullandığı havuz robotu için farklı yorum yapabilir. Robottan aldığınız hizmet ile beklentiniz bazen örtüşmeyebilir. Bu da yorum farkına sebep olur. Örneğin bahçenizdeki yaklaşık 4x8 m ölçülerinde bir havuzunuz var, bunun için en baz modeli de tercih edebilirsiniz, en full modeli de. Havuz büyüklüğünüz alacağınız robotun fabrika verilerine uyuyorsa, genelde sorun yaşamazsınız. Sitemizde her robot için açıklama kısmında robotun çalışacağı yüzey alanı ve kablo boylarının belirttik, öncelikle ölçülere göre bir eleme yapabilirsiniz.

Türkiye de En çok satılan havuz robotları, DOLPHİN S 200, S 300, ZODİAC RV 5600, ZODİAC RT 2100, ZODİAC RT 3200

 

Havuz robotu seçiminde sıkça sorulan sorular

Duvara tırmanma özelliği var mı? Kimisi için çok önemli kimisi için değil. Bence de fark etmez. Zaten duvarınız da yosun sorunu varsa önce o sorunu çözmeniz gerekir. Şu soruya cevap arayın Neden havuz duvarında yosun oluşur? Bu konu ile ilgili blog yazımı okuyabilirsiniz, size yardımcı olacaktır. Şunu da unutmayın eğer havuz duvarınızda sık sık yosun oluşuyorsa ve bunu temizlemek için robot arayışındaysanız, yosun kaplı havuz duvarına robot TIRMANAMAZ, paletler kayacağı için, robot duvarda tutunamaz, pati çeker.

Havuz Robotunda Haftalık program lana bilir özellik var mı?

Evet bazı modellerde haftalık havuz bakım programı yapılan havuz robotları var. Örneğin, ZODIAC RV 5400, ZODIAC RV 5480 İQ, ZODIAC RV 5500, ZODIAC RV 5600, DOLPHIN S 300İ.

Havuz robotunda haftalık programlama ile hafta günlerinde robotun günlük çalışma saatlerini programlayabilirsiniz,7 gün boyunca istediğiniz gün ve zamanda robot kendiliğinden çalışarak havuzu temizler. Tabi ki bunun için, robotun enerji kablosunun fişe takılı ve robotun havuz içinde kalması gerekiyor. İlk bakışta, ne gerek var buna, istediğim zaman kendim atarım diyebilirsiniz, bir de şöyle düşünün, çok yoğun çalışıyorsunuz, hafta içi havuza robot atacak vaktiniz olmuyor, ama havuzu hafta sonu için temiz istiyorsunuz veya yazlığınız Urla da eviniz İzmir de, hafta sonları gidiyorsunuz, işte bu gibi durumlarda ihtiyaç olabiliyor. Mesela havuzunuz da tuz cihazınız da var, otomatik olarak klor üretiyor havuz kimyasal bakımı otomatik yapılıyor, havuzdaki programlanabilir robot ile temizlik de yapılıyor, hafta sonuna havuz hazır.

Havuz Robotunda Gecikmeli Başlangıç var mı?

Haftalık programlanabilir havuz robotlarında çalışma saatini ayarlayabilirsiniz.

Robot çevrim süresi seçilebiliyor mu? Havuz robotunda Çevrim süresi ne demek?

Havuz robotunda çevrim süresi, robotun havuzu temizleyeceği süre. Bazı modellerde çevrim süresi sabitken örneğin 2,00 saat gibi, bazı modellerde çevrim süresi 1,5 saat, 2,00 saat,2,50 saat 4,00 saat vs farklı alternatifler olabilir. Ne işe yarar, elbette ki zaman ve enerji, akşam, sabah, veya eve misafir gelecek gün içinde, akşam havuzu kapattınız robotun temizliğini bekleyeceksiniz vs.

DOLPHIN S 300İ, DOLPHIN M 500, DOLPHIN M 600, DOLPHIN C4, ve WAVE 50 hariç tüm WAVE modellerinde. ZODIAC modellerinde ise ZODIAC RV 5400, ZODIAC RV 5480 İQ, ZODIAC RV 5500, ZODIAC RV 5600 modellerinde.

Uzaktan kumandalı havuz robotu

Havuz Robotu Uzaktan kumanda cep telefonu ile kullanım özelliği var mı?

Evet bazı modellerde uzaktan kumanda veya mobil uygulama ile havuz robotu kontrolü olan modeller var. Havuz içinde acil olarak temizlemek istediğiniz bir lan varsa o zaman çok işinize yarıyor. Kumanda ile yönlendirerek havuz içindeki temizlemek istediğiniz alana yönlendirebilirsiniz. Her zaman ihtiyaç olacak bir özellik mi olduğuna siz karar verin. Özellikler soranlar da oluyor, önemli değil diyenler de. Genelde fonksiyon bakımından dolu modellerde kumanda oluyor. Havuz robotunda uzaktan kumanda hangi modellerde var, ZODIAC RV 5600, ZODIAC OV 3500, Mobil uygulama ile ZODIAC 6300 İQ, 6500 İQ, 6700 İQ modelleri, DOLPHIN M 500, C4, WAVE 100, WAVE 300 XL, Mobil uygulama ile S 300İ, M 400 modellerinde.

Havuz robotunda extra 3. Fırça var mı? Her model de yok, DOLPHIN M 400, M 500, M 600 modellerinde extra 3. Fırça var. ZODIAC modellerinde temas fırçası olarak geçer, bunlarda ZODIAC RV 5380, 5400, 5480 İQ, 5500, 5600, RA 6300 İQ, 6500 İQ, 6700 İQ modelleri.

Havuz robotu filtre türü nedir?

Havuz robotu filtre türü robota göre değişiklik gösterebilir. Kimisinde kartuj kağıt filtre kimisinde bez filtre, kiminde de plastik filtre olabilir. Her model de filtre çapı belirtilmemiştir. DOLPHIN de genelde kartuj veya bez filtre olurken ZODİAC modellerinde plastik hazne olur. Fakat bu konu seçim yaparken sizi çok yönlendirecek bir konu değildir. Hepsi başarılı bir şekilde süzme yapar.

Havuz robotu taşıma arabası var mı?

Havuz robotu işi bittikten sonra robot ve kablosunu toplu ve düzenli olarak depolamak için, robotu havuz kenarına veya depolama alanına taşımak için arabası olan modelleri tercih edebilirsiniz. Şunu belirteyim, evsel robotların ağırlığı modele ve büyüklüğüne göre yaklaşık 5-10 kg arasıdır. Taşıma ve ağırlık kaldırma konusunda sorun yaşayacağınızdan değil, konfor açısından arabalı modeller tercih edilebilir. Bu özellik çoğu robot alıcısının aklına gelmiyor, biz soruyoruz, taşıma arabası olsun mu, kumandası olsun mu, duvara tırmansın mı programlanabilme özelliği olsun mu vs. bu seçimler sizin robottan konfor beklentiniz ile ilgili, tercih sizin. Çalışırken havuz sıcaklığını ölçen modeller dahi var.

Taşıma arabası olan havuz robotları, ZODIAC RC 400, RV 4400, OV 3500, RV 5380, RV 5400, RV 5480 İQ, RV 5400, RV 5600, RA 6300 İQ, RA 6500 İQ, RA 6700 İQ, DOLPHIN S 300, S 300İ, M 400, M 500, M 600, TÜM WAVE MODELLERİ, DOLPHIN C4.

ZODIAC havuz robotlarının, taşıma arabası olmayan modeller için, Opsiyonel olarak araba alma imkanınız bulunmaktadır.

Havuz robotu otomatik kapanma özelliği var mı? Var. Hepsinde var. Çevrim süresi bitince otomatik olarak kapanırlar. Siz süre dolunca fişini prizden çekin.

Sahil girişli havuzlar için robot kullanımı uygun mu?

Bu soruda zaman zaman soruluyor, robotun amacı temizlik yapmak ve size işgücünden fayda sağlamak. Evet sahil girişli havuzlarda havuz daha çok kirlenir fakat robotu kullanmanız için bir engel de yoktur.

Havuz robotu kablosunun kırılmasını önleyen mekanizma fırdöndü var mı?

Her havuz robotunda kablo kırılmasını önleyen fırdöndü yok. Bu şu anlama gelmez, fırdöndü olmayan robotlarda kablolar çabucak kırılır ve kablo değiştirmek gerekir. Hayır o anlama gelmiyor. Şöyle düşünün robot fişi havuz dışında takılı, ucu da robotta, Robot havuz içinde çalışırken, düzenli bir hareket yapmaz, sağa, sola vs düzensiz hareketler yaparlar, bu durumda kablo robot hareketinden dolayı kıvrılır, arada fırdöndü olan robotlar da, kablo ile robot arasında fırdöndü kablonun iki tarafı da bağımsız hareket ediyormuş gibi davranır, kabloda kırılma dolaşma olmaz. Peki fırdöndü olmayan robotlar da sıkıntı mı oluyor, hayır, robotu havuzdan çıkarttıktan sonra, kabloyu fişten çıkartın açın düzeltin toplayın. Bu işlemi robotu her havuzdan çıkarttıktan sonra yaparsanız, kolay kolay sorun yaşamazsınız.

Fırdöndü olan havuz robotları, DOLPHIN M 200, M 400, M 500, M 600 ve tüm DOLPHIN WAVE modelleri, ZODIAC da ise, ZODIAC RV 5380, ZODIAC RV 5400, ZODIAC RV 5480 İQ, ZODIAC RV 5500, ZODIAC RV 5600, ZODIAC RA 6300 İQ, ZODIAC RA 6500 İQ, ZODIAC RA 6700 İQ .

 

Havuz robotu garanti süresi ne kadar?

Bu durum marka ve modele göre değişmekle birlikte, yasal olarak 2 yıldan aşağı olamaz.

2 yıl garantili DOLPHIN Havuz Robotu Modelleri E 10, S 100, S 200, S 300İ, S 300, M 200, 2X2 PRO GYRO, C4, WAVE 200, WAVE 300 XL

2 yıl garantili ZODIAC Havuz Robotu Modelleri, ZODIAC RT 2100, RT 3200, RC 4380, RC 4400, RV 4200, OV 3500, RV 4400

3 yıl garantili DOLPHIN Havuz Robot Modelleri, DOLPHIN M 400, M 500, M 600, WAVE 30, WAVE 50, WAVE 100.

3 yıl garantili ZODIAC Havuz Robotu Modelleri, ZODIAC RV 5300, 5380,5400, 5480,5500, 5600

4 yıl garantili ZODIAC Havuz Robotu Modelleri, RA 6300 İQ, 6500 İQ, 6700 İQ bu modeller Zodiac Aqua LİNK ile eşleştirilir ise garanti süresi 3+1 yıl olmak üzere 4 yıldır.

Havuz robotu yedek parça ve servis konusunda sorun yaşar mıyım?

Hayır her marka için servis hizmetimiz bulunmaktadır.

 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.