Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

09-02-2023 14:41
Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?


Yüzme havuzunuzu temiz ve sağlıklı tutmak istiyorsanız, düzenli havuz bakım şarttır. Havuz bakımı nasıl yapılır, zor değil gerçekten çok kolaydır.

Bu makalede, havuz bakımı rutininizin bir parçası olması gereken birkaç basit adım ile özetliyoruz. Bu şekilde, temiz ve berrak bir havuzu kolaylıkla koruyabilir ve havuz bakım stresinden kurtulabilirsiniz.

Havuz bakımı söz konusu olduğunda, havuz bakımının temel üç parçasını aklınızda bulundurun:

Sirkülasyon, Temizlik ve Kimyasal bakım.

Havuz bakımı nasıl yapılır?


 



Sirkülasyon :

  • Havuz pompasını günde, ev havuzlarında 6-8 saat, site havuzlarında 12-16 saat aquapark veya halk havuzlarında 24 saat çalıştırın
  • Ev havuzlarından haftada 1 defa, site havuzlarında haftada min. 2, aquapark ve diğer halk havuzlarında her gün ters yıkama ve durulama yapın.
  • Skimmer ve pompa ön filtre sepetini temizleyin.

Havuz bakımı, havuz sirkülasyonu ile başlar çünkü havuz suyunuz hareket etmiyorsa, pompanız pompalamıyorsa veya filtreniz filtre yapmıyorsa, havuzunuzun temiz kalmasını beklemeyin. Bunun nedeni, durgun suyun yosun büyümesi için bir üreme alanı olmasıdır. Hele ki ortam ısısı da uygunsa yaz dönemi gibi, 3 gün sonra su matlaşır ve bakteriyolojik üremeler başlar. 

Havuzunuzun sirkülasyon sistemini oluşturan birkaç parça vardır. Skimmer, pompa, filtre ve nozullar. Bu parçalardan herhangi biri görevini yapamıyorsa, su kaliteniz düşer. Sirkülasyon sistemi nasıl çalışır, kısa bir açıklama :

1.  Pompa, skimmer veya denge deposundan su çeker - emer.

2.  Çektiği Suyu filtreye gönderir,

3.  Filtre, suyunuzu kirleten partikülleri süzer temizler,

4.  Filtrede süzülen Su, nozullar aracılığıyla havuza geri basılır.

Unutmayınız, Havuz pompanız, yüzme havuzunuzun "kalbi" gibidir. Havuz bakımı nasıl yapılır? Sirkülasyon zayıf olmayacak.


Havuz Pompa Çeşitlerimiz İçin Tıklayınız. 






Temizlik
:

  • Duvarları, basamakları, merdivenleri, sirkülasyonu az olan yerleri, kullanım yoğunluğuna göre her gün veya min haftada 1 fırçalayın,
  • Yüzeyi her gün gözden geçirin, oluk içleri ve skimmer sepetlerini temizleyin,
  • Ev havuzlarında haftada bir, site havuzlarında haftada 2, aquapark veya halk havuzlarında her gün dip temizliği yapın. Veya havuz robotu kullanın.
  • Dip temizliği için çöktürücü kullanılacak ise, 100 m3 havuz suyuna 1,00- 1,50 kg çöktürücü kullanabilirsiniz. PH değeri 7,6’nın üzerinde ise, çöktürücü iyi çalışmaz. Önce ph’ı 7,00-7,40 aralığına düşürün. 6-8 saat sonra çökeltiler oluşur, sonra dip temizliği yapın.
  • Full multi ile temizlik daha kolaydır, dipte çökelti yapmaz, suyu bulandırmaz, sirkülasyon olduğu sürece filtrenin temizleme kabiliyetini arttırır.
  • Havuz bakımı nasıl yapılır? Düzenli temizlik.


Havuz Temizlik Ürünleri İçin Tıklayınız.


Kimyasal Bakım
:

  • Ev havuzlarında mümkünse her gün, vakit ayıramıyorsanız min.  Havuz suyunu haftada 2 defa klor ve ph değerlerini ölçün.
  • Klor düşük ise 100 m3 havuz suyuna 500 gr 56 lık klor, PH’ı 0,1 düşürmek için 1 kg PH düşürücü kullanın.
  • Klor en önemli dezenfektandır, Dezenfektan seviyelerini koruyun açık havuzlarda 1,00-3,00 PPM, kapalı havuzlarda 1,00-1,50 PPM arasında olmalıdır.
  • Site ve diğer sosyal tesis havuzlarında bu kontrolleri günde 3 defa yapmaya ve kimyasal değerleri dengelemeye özen gösterin.
  • Havuz bakımı ile ilgili youtube videolarımızı izleyebilirsiniz.
  • Havuz bakımı nasıl yapılır? Dengeli kimyasal kullanımı.

Havuz Kimyasalları Çeşitlerimiz İçin Tıklayınız.


 

 

 

Havuzunuzun harika görünmesini sağlamak için, suyunuzun hareket etmesi yani sirkülasyon bu sayede havuz suyunun filtrelenmesi, birikintileri ve "ölü noktaların" fırça veya dip süpürge ile temizlenmesi ve su kimyanızı dengeli olması gerekir.

Havuzunuzu temiz ve berrak tutmanın ilk adımı, suyunuzun düzgün şekilde sirküle ettiğinizden emin olmanızdır.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.